Bogato wypchana tarta
Mam nadzieję, że Słońce dodało Wam tyle energii co mi :) Jest tyle świetnych rzeczy do zrobienia... Wiosna zdecydowanie mnie napędza i sprawia że wszystko wydaje się łatwiejsze i prostsze. Mam nadzieję, że Wy też jesteście wypełnieni pozytywną energią.Do wszystkich działań i nowych wyzwań potrzeba nam dużo siły.
Dziś przepis na bogato wypchaną tartę.
Ciasto pochodzi z przepisu na pizzę ----> zobacz tutaj ale równie dobrze wyjdzie na kruchym na przykład ----> klik, klik
Składniki:
ketchup / przecier pomidorowy
1 pierś z kurczaka
1 kulka mozzarelli
1 pomidor
2 ogórki kiszone
1. Zaczynamy od ciasta, bowiem musi trochę odpocząć.
2. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kawałki pierś z kurczaka z dodatkiem przypraw.
3. Na koniec smażenia dodajemy pomidora skrojonego w kostkę.
Wszystko układamy na cieście:
Tartę wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 180*C na ok. 30/40 minut.