Makrela kanapkowa

niedziela, stycznia 19, 2014 ZaKochaj się w Smakach 1 Comments

Pasty kanapkowe cieszą się ostatnio bardzo dużą popularnością. 
Od słodkich aż po ostre i słone. 
Podstawową ich zaletą jest fakt, 
iż dokładnie wiemy co się w nich znajduje. 
Bez dodatku chemii, polepszaczy czy innych nie korzystnych 
dla naszego zdrowia substancji. 
Są zdecydowanie mniej kaloryczne niż pasty, 
które można kupić w sklepach. 

Jedną z moich ulubionych jest pasta makrelowa.

Składniki:
1 makrela wędzona
1 biała cebula
kawałek sera białego
sól / pieprz

1. Na małej ilość oliwy podsmażamy drobno pokrojoną cebulę.
Odstawiamy do wystudzenia. 


2. Rozgniatamy w miseczce kawałek sera białego.


3. Obieramy makrelę i wrzucamy do sera.


4. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy przestudzoną cebulkę.
Wszystko dokładnie łączymy. 


Pastę można podawać ze wszystkim. 
Mi najlepiej smakuje na gorących tostach z pomidorkiem i świeżym koperkiem.

Polecam :)


Ulubione

Top blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów