Makrela kanapkowa
Pasty kanapkowe cieszą się ostatnio bardzo dużą popularnością.
Od słodkich aż po ostre i słone.
Podstawową ich zaletą jest fakt,
iż dokładnie wiemy co się w nich znajduje.
Bez dodatku chemii, polepszaczy czy innych nie korzystnych
dla naszego zdrowia substancji.
Są zdecydowanie mniej kaloryczne niż pasty,
które można kupić w sklepach.
Jedną z moich ulubionych jest pasta makrelowa.
Składniki:
1 makrela wędzona
1 biała cebula
kawałek sera białego
sól / pieprz
1. Na małej ilość oliwy podsmażamy drobno pokrojoną cebulę.
Odstawiamy do wystudzenia.
2. Rozgniatamy w miseczce kawałek sera białego.
3. Obieramy makrelę i wrzucamy do sera.
4. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy przestudzoną cebulkę.
Wszystko dokładnie łączymy.
Pastę można podawać ze wszystkim.
Mi najlepiej smakuje na gorących tostach z pomidorkiem i świeżym koperkiem.
Polecam :)